Avalanche Studios je objavio demant glasina da će u friško najavljenom Just Causeu 3 biti mikrotransakcije – nešto čega se igraća zajednica pribojavala otkako su u javnost procurili screenshotovi sa različitim šemama mužnje dodatnog novca od igrača. U saopštenju na svom web sajtu, autori igre su napisali:

"Želimo iskoristiti ovu priliku da razjasnimo par nesporazuma. Oni procurjeli screenshotovi su uhvaćeni u prastaroj verziji Just Causea 3. Kao i većina drugih igara, ova je također prošla kroz testnu fazu kada smo proučavali različite načine kontrolisanja, tehnologije i poslovne modele. Oni screenshotovi prikazuju dijelove tog procesa i ni u kom slučaju ne odražavaju igru koju sada pravimo. Da bude savršeno jasno: Just Cause 3 će izaći 2015. godine za PS4, Xbox One i PC. (...) To nije free to play igra. Just Cause 3 ne sadrži in-game mikrotransakcije".

Razvojni tim naglašava da to ne znači da poslije izlaska Just Causea 3 namjeravaju zaustaviti razvoj, nego da će u prodaju pustiti dodatne DLC-ove i virtuelne predmete.

Just Cause 3 će zadržati nelinearni gameplay prethodnih dijelova, te će ovaj put biti smješten na Mediteranu. Nadajmo se da će autori poraditi na raznolikosti i kvaliteti sporednih misija, pošto je prošli dio vrlo brzo postajao naporan, kada bi igraču dosadilo raznošenje vodenih tornjeva i raketiranje kloniranih protivnika.

1/1