Ako je suditi po nedavno objavljenim minimalnim zahtjevima za neke nove naslove, igre počinju zahtijevati sve jače i jače konfiguracije kako bi ih zaigrali sa svim detaljima na maksimumu. Počevši od The Evil Withina i Shadow of Mordora, pa do Assassin's Creed: Unityja, izgleda kako će vam za uživanje u maksimalnim grafičkim postavkama uskoro trebati znatno jače grafičke kartice, sa znatno više video memorije.

I tu na scenu stupaju proizvođači hardvera - naime, prema izvorima iz AMD-a koji su kontaktirali Tom's Hardware, ovaj proizvođač procesora i grafičkih kartica je nedavno dao dozvolu svojim partnerima da počnu sa proizvodnjom i prodajom R9 290X grafičkih kartica sa 8GB video memorije.

Među prvim proizvođačima koji su najavili svoje R9 290X kartice sa 8GB VRAM-a bili su MSI, Sapphire i PowerColor, a sada im se pridružio i XFX.

Na Tom's Hardwareu napominju kako su 8GB verzije kartica po svim drugim specifikacijama identične svojim prethodnicima koji su nudili "samo" 4GB video memorije, tako da se ne trebate brinuti ukoliko ste nedavno kupili neku od njih, poput Gigabyteovog R9 290X modela kojeg smo i sami imali priliku testirati prije nešto više od mjesec dana.

1/1