Splatoon smo već jednom spominjali - i to nakon što smo ostali oduševljeni premijernim trailerom i gameplay videom iz igre, objavljenim tokom ovogodišnjeg E3 sajma. No, izgleda kako smo se blago prevarili kada je ova igra u pitanju.

Naime, pored kompetitivnog multiplayera koji izgleda fantastično i za kojeg smo mislili kako će biti jedini način igranja Splatoona (jeste li već kliknuli na ovaj link? Ako niste, šta čekate?), izgleda kako će Nintendova nova pucačina imati i singleplayer kampanju, u kojoj ćemo se osim ispucavanjem tinte na protivnike, baviti i rješavanjem preludih zagonetki baziranih upravo na spomenutoj mehanici farbanja nivoa i protivnika.

1/1

Nintendo je singleplayer Splattona premijerno predstavio sinoć tokom posljednjeg Nintendo Directa, na kojem su još najavili i remake fanovima omiljenog Majora's Mask nastavka sage o Zeldi (koji stiže na 3DS iduće godine), kao i izlazak nekoliko indie igara u verzijama za Wii U (Gone Home, SteamWorld Heist i The Swapper).

Bilo je tu i riječi o novom DLC-u za Mario Kart 8, neobičnoj strategiji za 3DS Code Name: STEAM, kao i o Captain Toadu, sve zanimljivijem Wii U naslovu koji u Evropu stiže već 2. januara.

Anyways, dok čekamo izlazak Splatoona, Captain Toada i drugih zanimljivih Nintendo igara, svakako bacite pogled i na premijerni trailer za Splatoon singleplayer (dostupan i u 60fps verziji ukoliko ga gledate u Chromeu!).