Tvorac najisplativijih blockbustera, Titanika i Avatara, James Cameron, nije izgleda nimalo oduševljen virtuelnom realnošću. Govoreći na tu temu na Wall Street Journal konferenciji, Cameron je iznenadio mnoge izjavivši da ne razumije zašto se svi uzbuđuju oko nečega što kod njega izaziva poriv za zijevanjem.

U stvari, Cameron je kritikovao ovu tehnologiju zato jer je, prema njegovom mišljenju, još uvijek previše statična s obzirom na mogućnosti.

"Pitanja koja meni uvijek padaju na pamet su, kad će to postati zrela tehnologija, kad će to biti prihvaćeno od strane šire javnosti, kada će ljudi početi autorski raditi u virtualnoj stvarnosti i što će to biti? Kakav će nivo interaktivnosti sa korisnikom ostvariti osim isključivo onog: "Mogu stajati i gledati okolo". Ako se već želite kretati kroz virtuelnu stvarnost, to se zove video igra, a to je oduvijek prisutno."

Međutim, Cameron izgleda nema ništa protiv Oculus Rifta, iako ni zbog njega nije baš oduševljen: "Oculus Rift je u redu, ima dobar display i slične stvari" - rekao je.

1/1