Budućnost kakvom su je zamislili kreatori Star Treka nam je po svemu sudeći sve bliža - kao što su i najavili u maju ove godine, iz Microsofta su nedavno korisnicima Windowsa 8.1 ponudili preview Skype Translatora, opcije koja korisnicima ovog programa omogućava automatsko, real-time prevođenje Skype razgovora.

Preview verzija Skype Translatora automatski prevodi govor vašeg sagovornika na odabrani jezik (za sada ih je podržano tek nekoliko), a istovremeno na ekranu prikazuje titlove sa prevodom rečenica koje je izgovorio vaš sagovornik. Skype Translator također podržava prevođenje instant messaging poruka na 45 jezika, a njegova preview verzija je dostupna korisnicima Windowsa 8.1 na PC računarima i tabletima.

1/1

Iz Microsofta za sada nisu spominjali kada će Skype Translator ili njegova preview verzija postati dostupni na drugim platformama.

Također, kako bi isprobali Skype Translator preview, potrebno se prijaviti na zvaničnoj stranici, nakon čega će vas iz Microsofta kontaktirati ukoliko uđete u "uži krug" korisnika koji će moći isprobati Skype Translator prije nego postane dostupan širim masama.

Prijave za Skype Translator preview se šalju ovdje, a u nastavku vam donosimo i najnoviju video demonstraciju Translatora koju je Microsoft objavio na zvaničnom Skype sajtu.