I dok je Ubisoft u proteklih nekoliko mjeseci izbacio više-manje bezbroj trailera za novi Far Cry, krajem prošle sedmice su konačno objavili i prve detalje o kompetitivnom Far Cry 4 multiplayeru.

I već na prvi pogled je jasno kako su se ovaj put potrudili da naprave nešto drugačije nakon osrednjeg i potpuno standardnog Far Cry 3 multiplayera. Za početak, u multiplayer su konačno ubacili divlje životinje, a tu su i dvije potpuno različite igrive frakcije, kao i tri zanimljiva igriva moda.

1/1

Naime, jedna od frakcija, Rakshasa, je okrenuta prirodi, te u borbi koristi lukove i strijele, svojevrsnu teleportaciju, kao i divlje životinje, koje bi trebale biti prilično zanimljiv dodatak igri.

Sa druge strane, Golden Path frakcija koristi nešto moderniji pristup sukobima – umjesto na slonovima, u borbu ulijeću u džipovima, te koriste raznorazne primjerke vatrenog naoružanja.

Što se tiče igrivih modova, tu su svojevrsni Capture the Flag, kao i mod u kojem jedna strana pokušava preuzeti teritoriju koju brani ona druga.

Far Cry 4 na PC i konzole (PS3, PS4, X1, X360) stiže 18. novembra ove godine.