Ako bi ove godine morali dodijeliti nagradu za najneobičniji PC, ista bi nakon svega viđenog otišla pravo u ruke HP-a i njihovog Sprout all-in-one računara.

Naime, kako javlja Engadget, HP je nedavno predstavio nesvakidašnji all-in-one PC sa setom kamera za 3D skeniranje, ali i sa ogromnim "taktilnim" touchpadom, prema kojem je usmjeren i poseban projektor, smješten na monitoru PC-a.

1/1

HP Sprout donosi touchscreen ekran dijagonale 23 inča i touchpad dijagonale 20 inča (koji zahvaljujući spomenutom projektoru može poslužiti kao dodatni ekran), a PC će pokretati Windows 8 operativni sistem.

Naravno, pored touchpad-projektor kombinacije, najzanimljiviji element Sprouta su njegove kamere za 3D skeniranje, koje mogu slikati "obične slike", raščlaniti isprintani tekst, ali i skenirati trodimenzionalne objekte, te ih potom prebaciti na sam računar gdje korisnik sa njima može manipulirati u nekom programu.

Također, spomenuti touchpad će u kombinaciji sa projektorom moći poslužiti i kao tastatura (bilo standardna, bilo neka sa npr. posebnim tipkama za kontrolisanje likova u igrama), a video demonstraciju funkcija ovog neobičnog all-in-one računara možete pogledati u nastavku: