Jučer je Facebook predstavio svoju najnoviju besplatnu iOS aplikaciju Rooms, koja vam omogućava chatanje sa ljudima koji imaju slične interese kao i vi. Aplikacija podsjeća na chat sobe 90-tih, kada se chatalo sa potpunim strancima i kada niste znali na kakvo ćete čudno čeljade naići u razgovoru o posljednjem Metallicinom albumu.

Preko Roomsa se mogu razmjenjivati fotografije i video sadržaji kao, uostalom i na samom Facebooku, ali sa tom razlikom što će svi dijeljeni sadržaji biti vezani samo za jednu temu koju je odredio kreator chat sobe.

U chat sobu preko ove aplikacije možete ući samo na poziv, odnosno ukoliko vam neko pošalje QR kod preko neke društvene mreže ili emailom. Još jedan način slanja poziva jeste onaj "starinski" gdje kod isprintate i postavite ga kao oglas na nekom javnom mjestu.

Rooms aplikacija potpuno je odvojena od Facebooka, što znači da u chat sobama možete biti bilo ko i koristiti onoliko nicknameova koliko imate različitih interesa.

Vođa ovog projekta, Josh Miller, potvrdio je ovo kao najveću prednost aplikacije u svom blog postu: "U Roomsu možete biti "Wonder Woman" - ili bilo šta što čini da se osjećate ugodno ili vas čini ponosnima. Čak možete kreirati i različite identitete za različite kontekste".

Aplikacija je trenutno dostupna samo za iOS, a Android verzija je planirana za početak 2015. godine. 

1/1