Vaš i naš novi najdraži mail klijent?

Ne možete zamisliti svoj život bez Gmaila? Ni mi, zbog čega nas je itekako zaintrigirala najava Googleovog novog e-mail klijenta, nazvanog jednostavno - Inbox.

Naime, Google je jučer predstavio Inbox, novi mail klijent za iOS, Android i PC, sa kojim namjeravaju pomoći svojim korisnicima da se lakše nose sa nekoliko izazova. Kako kažu iz Googlea:

"Danas dobivamo više mailova nego ikada prije, važne informacije su zatrpane unutar poruka, a najbitniji zadaci se mogu provući kroz razne pukotine - posebno ukoliko posao obavljamo na svojim telefonima. Za mnoge od nas, korištenje e-maila je postala dnevna rutina koja nas ometa u poslu, umjesto da nam pomaže u obavljanju zadataka."

1/1

Inbox je kreirao upravo tim koji stoji iza Gmaila, a neki od glavnih noviteta koje donosi su opcije Bundles, Highlights, Reminders, Assists i Snooze.

Bundles opcija omogućava da grupišete slične mailove u jedan "bundle" te ih tako lakše pregledate, a tu je i opcija da "naučite" Inbox koje poruke želite da automatski grupiše.

Sa druge strane, Highlights opcija će posebno označiti ključne informacije iz bitnih mailova, uključujući tu i informacije koje nisu dio originalne poruke - iz Googlea navode primjer kupovine avionskih karti, nakon čega će vam Inbox prikazati rutu leta, ali i real-time status vašeg leta.

Bundles i Highlights, prema riječima Googlea, korisnicima omogućavaju da dođu do najbitnijih informacija "na prvi pogled".

Reminders, kao što im i ime kaže, služe kao podsjetnici koje će vam Inbox prikazati u određeno vrijeme, dok Assists opcija nudi dodatne informacije prilikom prikazivanja podsjetnika. Na kraju, Snooze omogućava da određene podsjetnike odgodite na određen period, ili do trenutka kada stignete na određenu lokaciju.

Kako bi i sami isprobali Google Inbox, neophodno je dobiti pozivnicu za isti, koju možete zatražiti putem mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..