Dug jezik, kratka karijera

Jedan od dizajnera Paranautical Activityja, Mike Maulbeck, u tweetu za kojeg tvrdi da je bio sarkastičan zaprijetio je smrću Gabeu Newellu, suosnivaču i direktoru Valvea, a taj njegov potez rezultirao je Valveovim uklanjanjem igre sa Steama. Kako bi pokušao ublažiti posljedice svoje nesmotrenosti na kolege s kojima je radio na Paranautical Activityju, Maulbeck je odlučio podnijeti ostavku u razvojnom timu, Code Avariceu.  

"Prodao sam svoju polovicu Code Avaricea Travisu (Pfenningu). Odustao sam od svih svojih prava na Code Avarice kao na kompaniju i svo njeno intelektualno vlasništvo. Neću uopšte dobiti novac od prodaje Paranautical Activityja ili bilo koje druge igre koju Code Avarice razvije, neću biti konsultovan oko poslovnih odluka i neću imati nikavog uticaja na razvoj" – kaže on u saopštenju na zvaničnom sajtu tima.

Maulbeck se nada da će njegova ostavka potaknuti Valve da vrati igru na Steam te objašnjava da će, ukoliko nastavi sa dizajniranjem igara, biti anoniman i daleko od odnosa s javnostima.

1/1