Microsoft je jučer objavio novi build Technical Preview verzije Windowsa 10, a isti će se automatski downloadovati kod svih korisnika testne verzije novih Windowsa.

Build 9860 donosi nekoliko noviteta, od kojih se najviše ističe Action Center sekcija sa notifikacijama, poznata svim korisnicima Windows Phone mobilne platforme. Iz Microsofta naglašavaju kako će Action Center u Technical Preview verziji Windowsa 10 u početku ponuditi tek osnovne notifikacije, dok će poboljšanja u interfejsu stići nekada kasnije.

Action Center u Windowsima 10 će prikazivati sistemske i notifikacije iz raznih aplikacija (od novih mailova do instant messaging poziva i Facebook postova).

Pored toga, novi build testne verzije Windowsa 10 donosi i pojednostavljen način prebacivanja aplikacija sa jednog monitora na drugi (Win+Shift+strelica kombinacijom tipki na tastaturi), kao i animacije prilikom izmjene aktivnog desktopa.

Podsjećamo, Microsoft je nedavno najavio Windows 10 kao nasljednika svog Windows 8 operativnog sistema, koji već sada možete i sami isprobati, te se tako priključiti milionu drugih korisnika raspoloženih da isprobaju testnu verziju novog OS-a iz Redmonda.

1/1