Nakon brojnih glasina i nagađanja, Google je jučer konačno predstavio i svoj najnoviji Nexus tablet, sa čime je zaokružio najavu novih Nexus uređaja (predstavljeni su i Nexus 6 smartphone, kao i Nexus Player konzola/set-top box)

Kao što se i pretpostavljalo, uređaj nosi naziv Nexus 9 i dolazi iz HTC-a, a pokreće najnoviju 5.0 verziju Androida, tzv. Lollipop.

Nexus 9 donosi 8,9-inčni IPS ekran sa 4:3 omjerom strana i rezolucijom od 2048x1536 piksela, a tu su i 64-bitni Nvidia Tegra K1 procesor frekvencije 2,3GHz, Kepler GPU, 2GB RAM i 16GB, odnosno 32GB memorije za pohranu podataka.

Pored toga, Nexus 9 donosi i dvije kamere (prednju od 1,6MP, te zadnju od 8MP), HTC BoomSound zvučnike, kao i 6700mAh bateriju.

Osim samog tableta, Google će u prodaju pustiti i posebnu tastaturu koja će se na Nexus 9 zakačiti pomoću magneta, a koja će ujedno moći poslužiti i kao postolje za tablet.

Cijena i datum početka prodaje Nexusa 9 za sada nisu poznati, iako je Google objavio kako će već sutra početi sa primanjem prednarudžbi.

1/1