...i papira(?)

Kako javlja CNBC, a prenosi The Register, finski premijer je nedavno izjavio kako je Apple uništio njihovu industriju mobilnih telefona, ali i industriju papira.

"Imamo dva šampiona koja su pala. Mogli bi reći da je iPhone ubio Nokiu i da je iPad ubio finsku industriju papira, ali mi ćemo se vratiti" izjavio je finski premijer Alexander Stubb.

Međutim, mnogi se ne slažu sa ovom izjavom - kako tvrdi analitičar John Strand, a kako prenosi The Register: "Apple nije ubio Nokiu. Nokia je izvršila samoubistvo. Sve je u lošem menadžmentu. Tvrdnja kako je Apple ubio dvije velike industrije nije tačna. To je samo način da se krivica prebaci na nekog drugog."

"Elop nije bio sposoban za komunikaciju" dodao je Strand, misleći na Stephena Elopa tokom čijeg predsjedavanja Nokijom je ista i prodana Microsoftu, te se dotakao i njihovog Symbian operativnog sistema: "Restoran ne bi okačio znak na kojem priznaju da im je hrana loša, već bi obećao da će je popraviti u idućih 12 mjeseci. A Elop je govorio operaterima kako želi da distribuiraju njihove telefone u ogromnim količinama ljudima diljem svijeta, ali je istovremeno priznavao kako ni sami ne vjeruju u svoju platformu."

1/1