Kada se Ashton Kutcher zaposlio u Lenovu na poziciji inžinjera proizvoda, mnogi su pretpostavili da je njegov upliv na IT tržište kozmetički. Međutim, Kutcher je nedavno sa Markom Zuckerbergom i Elonom Muskom uložio novac i u sistem napredne vještačke inteligencije Vicarious, čime je pokazao da ozbiljno misli doprinijeti IT razvoju.

Prvi projekat u Lenovu na čiji je finalni izgled i funkcionalnost Kutcher imao uticaja je novi Yoga Tablet 2 Pro. Uređaj ima veliki 13-inčni ekran sa rezolucijom 2560 x 1440 piksela, 8-megapikselnu kameru, 2GB RAM-a, 32GB prostora za pohranu podataka (s podrškom za MicroSD kartice) i četverojezgreni Atom procesor. Baterija bi mu trebala trajati 15 sati pri normalnoj upotrebi. Međutim, ono što je još bitnije jeste činjenica da Yoga Tablet 2 Pro ima i ugrađen piko projektor koji može raditi tri sata na jednom punjenju baterije – ovaj projekat je jedna od stvari koje su ugrađene na Kutcherovo insistiranje.

Još jedna zanimljiva osobina tableta je kvalitetan zvučni sistem sa ugrađenim subwooferom, kao i to da sada i ima i "Hang" mod korištenja (pored prijašnjih hold, stand i tilt modova) koji vam omogućuje da ga negdje objesite.

Cijena tableta je 500 dolara, a u prodaju kreće krajem ovog mjeseca.

1/1