Kao što se i pretpostavljalo, HTC je ove sedmice zvanično predstavio Desire Eye, svoj novi smartphone, čija glavna karakteristika je 13-megapikselna prednja kamera.

HTC Desire Eye tako donosi dvije 13MP kamere, po jednu da prednje i zadnje strane telefona, zahvaljujući čemu bi mogao postati ultimativni telefon za ljubitelje selfie fotografija. Obje kamere imaju i dual-LED bljeskalice, a dok je prednja kamera prečnika 22mm sa f/2.2 lećom, stražnja je nešto šira, sa prečnikom 28mm i sa f/2.0 lećom.

Najavu Desire Eye telefona je popratila i najava HTC Eye Experience opcija koje će biti dostupne vlasnicima novog HTC telefona, o kojim se više možete informisati ovdje - između ostalog, tu su istovremeno slikanje sa prednjom i stražnjom kamerom (uz mogućnost da sebe automatski postavite na scenu sa stražnje kamere, iako ste se slikali sa prednjom), poboljšani grupni video-pozivi i glasovno aktiviranje snimanja videa.

Specifikacije telefona uključuju 5,2-inčni IPS ekran Full HD rezolucije, Snapdragon 801 procesor frekvencije 2,26GHz, 2GB RAM-a i 16GB memorije za pohranu podataka. Sve to je smješteno u plastično, ali i vodootporno kućište.

Cijena za sada nije poznata.

1/1