Bivši zaposlenici Irrational Gamesa u dva talentovana razvojna tima

The Black Glove je nadrealna avantura iz prvog lica čiji će vizuelni stil obradovati one koji još uvijek žale za morbidno-cirkusantskim dizajnerskim stilom prvog Bioshocka. Igra se zasniva na neobičnoj ideji manipulacije, kako svijeta u igri, tako i same priče koja je smještena u pozorište po imenu "The Equinox" iz '20-ih godina prošlog vijeka.

Pozorištem hara ukleta arkadna mašina (yep, tripozno) te je ono prepuno je čudnih dešavanja koja su posljedica propadajućeg performansa njegovih umjetnika (režiser, pjevačica i klasična umjetnica). Pretpostavljamo kako se ovdje negdje krije komentar autora o tome na koji način se video igre infiltriraju u tradicionalnu umjetnost. Kako god, na vama će biti da odlaskom u prošlost pomognete umjetnicima da poboljšaju svoja djela u sadašnjosti. Zabavni faktor se krije u izboru kako da im pomognete: da li da ih usmjerite u pravcu razvoja muzike za 8-bitne igre ili da ih pogurate u anime industriju?

Zbog toga nam nije teško zamisliti da će Kickstarter kampanjom dizajneri relativno lako prikupiti traženih 550 hiljada dolara (do sada je prikupljeno 67 hiljada).

1/1

The Flame in the Flood je, pak, simulacija postapokaliptičnog preživljavanja u kojoj igrač upravlja čamcem u proceduralno generisanoj rijeci, uz usputno skupljanje resursa na obali te izbjegavanje krvoločnih šumskih zvjeri. Kickstarter cilj za ovaj naslov iznosi daleko skromnijih 150 hiljada dolara, a naizgled prosta ideja trebala bi donijeti imerzivan gameplay u vidu potrebe da glavni lik ostane zdrav, suh, ugrijan, sit, itd. Također, usput ćete otkrivati na koji se način civilizacija uništila.

Sada nam je barem jasno zašto je prvi Bioshock onako "vesela" igra.