Ko bi rekao da će EA jednog dana besplatno dijeliti svoje igre? Prvo smo dobili Battlefield 3 i originalni Plants vs. Zombies, u međuvremenu je EA besplatno podijelio i gomile kopija prvog Dead Spacea i Bejeweleda 3, a ako nas sjećanje služi, bilo je tu i besplatnih kopija Pegglea. A sada nam stiže i vijest kako svi zainteresovani igrači sa Origina mogu potpuno besplatno preuzeti Dragon Age: Origins.

Naravno, EA ne bi igre dijelio tek tako - u većini slučajeva, riječ je o besplatnim kopijama igara iz serijala čiji novi nastavci su odmah iza ugla. Battlefield 3 je tako bio besplatan odmah nakon najave Battlefield: Hardlinea, Plants vs. Zombies je bio besplatan otprilike kada smo dobili priliku da zaigramo odlični Plants vs. Zombies: Garden Warfare (ovdje pročitajte zašto mislimo da je odličan), a i Dragon Age: Origins nam stiže po minimalnoj cijeni svega nekoliko sedmica uoči izlaska treće igre iz serijala, Dragon Age: Inquisitiona.

No, poklonjenom konju se ne gleda u zube (niti u nedostatak DLC-ova, koje ćete morati zasebno kupiti ukoliko i njih budete htjeli zaigrati). Stoga, pravac Origin i preuzmite svoju besplatnu kopiju Dragon Age: Originsa. Imate fore do 14. oktobra - da ne bude da vas nismo na vrijeme upozorili.

1/1