Prvo smo dobili potvrdu da Google planira na tržište izbaciti novi Nexus napredni telefon, potom smo čuli kako na Nexusu 6 (ili Nexusu X?) radi Motorola, a prije desetak dana smo dobili i navodno prve slike novog Nexusa. No, Internetom su nedavno počele kružiti i nove Nexus 6 glasine.

Naime, prema rezultatima benchmarka objavljenim na sajtu Geekbench, napredni telefon kodnog imena Motorola Shamu (koji se i ranije povezivao sa nadolazećim Nexusom 6) bi mogao biti najjači smartphone na tržištu. Motorola Shamu/Nexus 6 je tako na benchmarku koji mjeri multi-core performanse procesora i memorije nadmašio svu konkurenciju: sa zabilježenih 3.199 poena, Shamu se pokazao kao bolji od Glaxy Notea 3 (2.998) i iPhonea 6 (2.927).

Rezultati single-core benchmarka su pak nešto slabiji - Shamu se tu pokazao kao najbolji Android telefon, dok su se ispred njega našli iPhone 6 i iPhone 5s.

Osim rezultata benchmarka, Geekbench je objavio i specifikacije telefona, koje uključuju 2,6 GHz četverojezgreni Qualcomm procesor, 5,9-inčni quad HD ekran, 3.200+ mAh bateriju, aluminijsko kućište i dva zvučnika sa prednje strane uređaja.

1/1