Prema informacijama koje je objavio Re/code, a koje prenosi Tom's Guide, izgleda kako bi Apple već 16. oktobra mogao predstaviti novu generaciju svojih iPad tableta.

Podsjećamo, Tim Cook i ekipa su početkom septembra predstavili novi iPhone, ali i svoj prvi izlet u vode pametnih satova, dok su Mac i iPad novitete u potpunosti zaobišli. No, čini se kako bi novi iPad (i to novi iPad Air, ali i iPad mini 3), Macbook i iMac modeli mogli biti predstavljeni već iduće sedmice, kada se očekuje i OS X Yosemite.

Prema posljednjim glasinama, Apple bi mogao predstaviti i iPad Pro, novi 12,9-inčni tablet, dok se u svim novim modelima njihovog tableta očekuju A8 procesori, TouchID senzor i tehnologija koja smanjuje odsjaje na ekranu.

Kada su u pitanju novi iMac računari, glasine tvrde da bi dotični mogli donijeti 27-inčne Retina ekrane, rezolucije od gigantskih 5120x2880 piksela. Na kraju, glasine tvrde kako će novi Macbook prenosnici koristiti najnoviju generaciju Intel Broadwell procesora, zahvaljujući kojima će ih krasiti i bolje performanse, ali i bolja autonomija.

1/1