Ljubitelji FlatOuta vjerovatno već neko vrijeme znaju za novu igru finskog studija Bugbear Entertainment - a zašto i ne bi kada je ista već neko vrijeme dostupna na Steam Early Accessu? No, nakon mjeseci i mjeseci korištenja (neinspirativnog) kodnog imena Next Car Game, nova igra Bugbear Entertainmenta je konačno dobila i svoje pravo ime - Wreckfest.

Wreckfest je još uvijek dostupan kao Early Access igra na Steamu, a sada su iz Bugbeara potvrdili kako će igra imati multiplayer podršku za do 18 igrača (spominje se cifra i od 24 igrača, ali će programiranje i optimiziranje mrežnog koda za toliko igrača potrajati još neko vrijeme), a najavljeni su i novi igrivi modovi: Racing, Demolition Derby, Deathmatch i Team Deathmatch.

A ukoliko se pitate šta modovi poput deathmatcha i team deathmatcha rade u trkaćoj igri, vjerovatno niste nikada igrali FlatOut, igru koja je inače i postala popularna zahvaljujući spektakularnim sudarima sa drugim automobilima, izlijetanju vozača kroz šoferšajbu nakon svakog većeg sudara, ali i svojim prezabavnim mini-igrama u kojima je upravo izbacivanje vozača bio glavni fokus (dok su same mini-igre imitirale, između ostalog, skijaške skokove, karling i kuglanje).

1/1