Jedna od najboljih igara koje smo igrali (i još uvijek igramo, a u našoj recenziji pročitajte i zašto) ove godine, Plants vs. Zombies: Garden Warfare, uskoro će dobiti još jedan besplatni DLC.

Svi igrači Garden Warfarea na PlayStationu 3 i PlayStationu 4 tako već ove sedmice mogu očekivati Legends of the Lawn update, koji u igru donosi gomilu novih sadržaja, među kojima su i svi noviteti koje su Xbox i PC igrači dobili još prije nekoliko mjeseci. Konkretno, igra će na PlayStation platformama od ove sedmice biti bogatija za dva nova multiplayer moda, osam novih igrivih likova (po jedan iz svake klase), jednu novu mapu, dva nova tipa bossova za co-op multiplayer modove, nove tipove biljki i zombija koje možete pozvati kao pojačanja, kao i stotine novih itema za uređivanje vaših likova.

1/1

Prvi od novih modova - Suburbination - je već poznat Xbox i PC igračima, a nudi blago izmjenjenu Domination formulu u kojoj se sa protivničkim timom borite za prevlast na mapi. Sa druge strane, Taco Bandits je potpuno novi mod u kojem se zombiji pokušavaju domoći naslovnog taco-a, te ga odnijeti u svoju bazu, dok ih biljke u tome pokušavaju spriječiti.

Taco Bandits će na PlayStation konzole stići u Legends of the Lawn DLC-u, a uskoro bi trebao biti dostupan i na PC-u i Xboxu (zajedno sa drugim Legends of the Lawn novitetima), također kao besplatan DLC.