Da je Id Tech 5 engine neoptimizovani i bugoviti užas, mogli smo vidjeti u Rageu i Wolfenstein: The New Orderu. Problemi koji su pratili te igre očigledno su u određenoj mjeri prešli i na The Evil Within, pošto je Bethesda objavila samo preporučene sistemske zahtjeve za njegovo igranje, a oni su sljedeći:

- Intel i7 sa 4 ili više jezgri
- 4GB RAM-a
- GeForce GTX 670 ili ekvivalentna kartica sa 4GB memorije
- 64-bitni Windows 7 ili 8
- 50GB prostora na disku.

Jah. Ako ništa drugo, Bethesdu u potpunosti razumijemo – za Id Tech 5 je zapravo nemoguće odrediti minimalne zahtjeve na aktuelnoj generaciji hardvera. Na manje-više svemu što nije vrh računarske ponude za igrače, Id Tech 5 se – posebno njegova verzija u Wolfensteinu i posebno na AMD hardveru – ponaša razočaravajuće te čak ni na pojedinim karticama sa 3GB memorije ne pruža zadovoljavajuću kvalitetu tekstura.

Ipak, postoji mala šansa da Bethesda ne pere ruke od određivanja minimalnih zahtjeva (njihovo navođenje bi automatski značilo veću odgovornost prema kupcima), te da će ih navesti do izlaska ovog horor naslova 14. oktobra. Ukoliko to ne bude slučaj, gore navedene specifikacije komotno možete gledati kao minimalne. 

1/1