Kao što smo to već rekli, ovogodišnji Tokyo Game Show je pored vijesti o zanimljivim igrama donio i nekoliko neočekivanih najava - i dok je Sony objavio kako ulazi na tržište online TV servisa, Square Enix je krajem prošle sedmice na TGS-u predstavio svoju novu cloud gaming kompaniju.

Naime, riječ je o novom ogranku Square Enixa pod nazivom Shinra Technologies (yep, inspirisano istoimenom korporacijom iz sedmog nastavka Final Fantasy sage), na čijem čelu se našao donedavni predsjednik kompanije, Yoichi Wada.

Shinra Technologies će igračima ponuditi streaming igara kakav su već nudili OnLive i PlayStation Now, a servis bi, prema riječima ekipe iz Square Enixa, u saradnji sa razvojnim timovima trebao ponuditi i igraća iskustva kakva neće biti dostupna na Xbox One i PlayStation 4 konzolama.

Shinra cloud servis bi početkom iduće godine trebao ući i u fazu beta testiranja, tokom kojeg će japanskim igračima, između ostalog, ponuditi nekoliko Square Enixovih igara (Deus Ex: Human Revolution, Final Fantasy 7, Hitman Absolution i Tomb Raider).

1/1