Kao što je i bilo najavljeno, Oculus je proteklog vikenda održao prvu Oculus Connect konferenciju za developere, na kojoj je predstavljen i najnoviji prototip popularnog VR headseta.

Crescent Bay predstavlja najnoviji prototip Oculus Rifta, a u odnosu na prethodne modele donosi nekoliko bitnih izmjena i poboljšanja: tu su novi ekrani, 360° head tracking i expanded positional tracking volume funkcije (čiji naziv nećemo ni pokušati prevesti sa engleskog), znatno poboljšana ergonomija i manja težina, te visokokvalitetni integrisani audio.

Osim toga, Oculus je objavio kako će Unity engine (i to njegove obje verzije - i Free i Pro) dobiti zvaničnu podršku za njihovu VR tehnologiju, koja između ostalog uključuje optimizaciju stereo prikaza slike i podršku za 3D zvuk.

Također, Oculus Connect je donio i novu Epicovu VR igru razvijenu na Unreal 4 engineu, naziva Showdown, a iz Oculusa su objavili i kako sarađuju sa proizvođačima audio opreme na izradi još bolje podrške za VR zvuk u svom Oculus Rift headsetu.

1/1