Nakon što su početkom godine predstavili svoj najnoviji i prilično zanimljivi fotoaparat, iz Polaroida su izlazak istog na tržište sada sa jeseni ove odgodili za početak iduće godine.

Za neupućene, Polaroid Socialmatic predstavlja digitalni fotoaparat sa ugrađenim printerom slika, koji sa svojim izgledom (podsjeća na Instagram ikonicu) pokušava privući nove generacije, dok sa spomenutim printerom kod starijih ljubitelja fotografije pokušava probuditi duh nekih starih vremena i klasičnih Polaroida.

Sa aspekta hardvera, Socialmatic donosi 14MP senzor sa zadnje i 2MP senzor sa prednje strane (za slikanje selfieja), ugrađen zvučnik, 4,5-inčni touchscreen, Bluetooth i WiFi podršku, kao i kućište dimenzija od 13,15x13,18 cm.

Pored toga, sa prednje strane aparata ćete pronaći i minijaturni LCD ekran koji u Polaroidu nazivaju "Frontal LCD with mood assistant AI", iako je u biti riječ tek o ekranu na kojem će Socialmatic prikazivati nasmiješeno lice dok god aparat budete koristili kako bi fotkali stvari okolo i uploadovali ih na Instagram, odnosno tužno lice ukoliko ga ne budete koristili neko vrijeme.Socialmatic se na tržištu očekuje početkom iduće godine, po cijeni od 300 eura.

1/1