Po svom dobrom starom običaju, Ubisoft nastavlja sa izbacivanjem novih trailera za ovogodišnji Assassin's Creed na skoro pa sedmičnoj bazi.

Najnoviji trailer se tako fokusira na co-op gameplay (čitaj: kooperativno ubijanje stražara), uz nezaobilazni parkour po ulicama prelijepo modeliranog Pariza sa kraja 18. stoljeća, kao i očekivano kvalitetnu muziku (za sve zainteresovane, riječ je o švedskoj pjevačici Seinabo Sey i njenoj pjesmi Pistols at Dawn). I dok bi vam spomenuti trailer mogao biti zanimljiv, Ubisoft je nedavno objavio i gameplay video sa demonstracijom jedne od brojnih sporednih misija u kojoj četiri se igrača pokušavaju ušunjati u pariške katakombe i tamo opljačkati Templare.

1/1

Neki od noviteta koji se mogu primjetiti u tom videu uključuju i konačnu implementaciju tipke za saginjanje (sa kojom u Assassin's Creed: Unityju aktivirate stealth mod), a tu su i randomizirane pozicije stražara i same škrinje koju treba obiti. Spomenuti video možete pogledati ovdje, a ukoliko vam još uvijek nije dosta Creeda, tu su i najnoviji trailer kao i nekoliko gameplay videa iz Assassin's Creed: Roguea, kao i 11-minutni gameplay video iz Unityja, prikazan na ovogodišnjem Gamescomu.

Assassin's Creed: Unity stiže 13. novembra ove godine na PC, PS4 i Xbox One, dok će vlasnici PlayStationa 3 i Xboxa 360 istog dana dobiti Assassin's Creed: Rogue, a najnoviji trailer za Unity možete pogledati u nastavku: