Batman: Arkham Knight i Binding of Isaac: Rebirth, dvije drastično različite, ali u našoj redakciji podjednako očekivane igre, konačno su dobile datume izlaska.

U Batmanove čizme ćemo tako ponovo uskočiti tek 2. juna 2015. godine, kada će igra stići ekskluzivno za next-gen platforme - PC, PS4 i Xbox One. Igra je prvobitno bila najavljena za jesen ove, da bi Warner Bros nedavno potvrdio kako ćemo je igrati tek iduće godine, što je svakako odgoda nakon koje možemo očekivati samo bolju i ispoliraniju igru.

1/1

Sa druge strane, Binding of Isaac: Rebirth će na kraju ipak ispoštovati svoj okvirni datum izlaska, koji je oduvijek uključivao 2014. godinu. Remake kultnog indie roguelikea sa nešto drugačijim viđenjem istoimene biblijske priče donosi gomilu poboljšanja i noviteta u odnosu na original (kreiran u Flashu i izdan prije tri godine) - tu je 16 novih bossova, preko 150 novih predmeta, nekoliko novih tipova protivnika, novi tipovi prostorija, potpuno prerađena grafika, kao i kooperativni multiplayer mod za dva igrača.

Binding of Isaac: Rebirth na PC, PS4 i PS Vitu stiže 4. novembra, s tim da će ga PS Plus pretplatnici dobiti potpuno besplatno u novembarskoj ponudi Instant Game Collection igara. Najnoviji i prilično bizaran trailer pogledajte u nastavku: