Tržište nosive tehnologije - i to prvenstveno pametnih satova i fitness trackera - iz dana u dan postaje sve zanimljivije. A najbolji dokaz tome su i najnovije vijesti iz Epsona, kompanije najpoznatije po proizvodnji printera, a koja je jučer predstavila vlastite fitness trackere.

Prvi od predstavljenih uređaja su Runsense GPS satovi, koji će pratiti vaše kretnje prilikom trčanja, a neki od modela će to biti u stanju čak i kada izgube GPS signal, zahvaljujući posebnim stride senzorima. Runsense satovi će izdržati i do 30 sati rada bez punjenja, a biće u stanju slati prikupljene podatke na vaš napredni telefon. Cijene Runsense uređaja će se kretati od 150 pa do 230 britanskih funti, ovisno od odabranog modela.

Sa druge strane, Pulsense linija uređaja će pratiti vaše otkucaje srca, aktivnost i pokrete prilikom spavanja, a za sve to će koristiti optičke i senzore pokreta. Baterija Pulsense trackera će izdržati do 36 sati rada, a sami trackeri će se moći povezati sa naprednim telefonima i tabletima. Za razliku od Runsense trackera, Pulsense će biti nešto jeftiniji i koštaće između 130 i 170 britanskih funti.

1/1