Proteklih dana napadnuti i Blizzard, Riot Games i Grinding Gear Games

Sedmicu ispunjenu skandalima u gaming industriji zaokružio je DDoS napad na Sony i njihov PlayStation Network online servis.

Hakerska grupa Lizard Squad je preuzela odgovornost za napad zbog kojeg je PlayStation Network bio offline veći dio jučerašnjeg dana, a iz Sonyja su u najnovijem postu na zvaničnom blogu kompanije istakli kako je riječ isključivo o DDoS napadu i kako korisnički podaci nisu ugroženi.

A osim što su preuzeli odgovornost za DDoS napad na Sonyjeve servere, iz Lizard Squada su jučer na Twitteru poslali i lažnu prijetnju bombom američkoj avio kompaniji American Airlines. Naime, u pokušajima da dodatno isprovociraju Sony (ili "nasmiju" svoju online publiku), iz Lizard Squada su došli do podataka o letu na kojem je bio predsjednik Sony Online Entertainment studija, te su preko Twittera poslali lažnu dojavu o bombi American Airlinesu, nakon čega je dotični let preusmjeren i prizemljen na najbliži aerodrom.

Glasnogovornik American Airlinesa je potvrdio kako je spomenuti let preusmjeren iz "sigurnosnih razloga". Također, kako javlja KPNX-TV, a prenosi Polygon, FBI se uključio u istragu o ovoj dojavi.

1/1