Ovogodišnji Gamescom je bio i više nego zanimljiv, što najbolje potvrđuje ogroman broj gameplay videa koje razvojni timovi i izdavači objavljuju već nekoliko dana nakon njegovog završetka. Tako je nedugo nakon novog Witcher 3 gameplay videa na YouTubeu osvanuo i šestominutni gameplay video za Bloodborne, novu igru japanskog From Softwarea. No, prije nego se bacite na video, dozvolite da vam preporučimo da odvojite par trenutaka za uživanje u novim screenshotovima iz igre, koji su nas ostavili bez riječi:

1/1

Sam video donosi prvi pravi pogled na Bloodborne gameplay, te vam daje priliku da se uvjerite u sve one najave kako je riječ o spiritualnom nasljedniku Souls igara - dobri stari Souls HUD je tu (sve sa prikazom odabrane opreme, a tu su i dobro poznati health i stamina barovi), dok je sam gameplay nešto brži i više orijentisan na akciju i konstantne napade na protivnike. Također, u videu se možete upoznati i sa novom mehanikom vraćanja dijela izgubljenog healtha - ukoliko protivnika koji vas je ranio napadnete u kratkom roku, uspjećete vratiti dio izgubljenog healtha. Zbog toga, ali i zbog činjenice da u igri po svemu sudeći neće biti štitova na koje smo navikli u Souls igrama, Bloodborne bi mogao biti znatno drugačija zvijer u odnosu na svoje prethodnike.

Bloodborne se očekuje na proljeće iduće godine ekskluzivno na PlayStationu 4, a najnoviji gameplay video pogledajte u nastavku: