ASUS Open Overclocking Cup počeo je 2012. godine, kada je to bilo samo lokalno takmičenje za overclockere iz Rusije i Ukrajine, da bi 2013. postalo internacionalno, te naraslo do najvećeg evropskog overclocking takmičenja na kojem učestvuju timovi iz 15 evropskih zemalja i Zajednice nezavisnih država.

Kvalifikacije za ASUS Open Overclocking Cup 2014 će trajati od 15. augusta do 15. septembra. Overclockeri će svoje rezultate postavljati na internet sajt HWBot.org i na osnovu toga se kvalifikovati za veliko finale. Uz to, takmičari imaju mogućnost da osvoje i neku od najnovijih ASUS ROG matičnih ploča, baziranih na Intelovom X99 čipsetu.

Top 14 overcklockera koji postignu najbolje rezultate sa Intel Devil Canyon procesorom idu u finale. Dva overclockera koji postignu najbolje rezultate sa Intel Pentium G3258 procesorom također će dobiti priliku da se takmiče u finalu AOOC 2014. Pobjednici kvalifikacija, njih 16, biće podijeljeni u 8 dvočlanih timova nakon čega mogu započeti pripreme za veliko finale koje će se održati u Moskvi, 1. i 2. novembra 2014., u ruskom najvećem klubu za sajber sportove, čuvenom “Moscow Cyber Stadium.”

Fond za nagrade u finalu AOOC 2014 je impresivnih 10.000 USD, plus vrijedne nagrade iz ponude ASUS Republic of Gamers komponenti.

Za više detalja o kvalifikacijama potražite na http://hwbot.org/competition/aooc_2014_qualifier

1/1