Još jedan fenomenalan cinematic trailer iz Blizzarda

Kao što je i bilo najavljeno, Blizzard je na Gamescomu održao poseban event na kojem su objavili datum izlaska nove ekspanzije za svoj popularni MMORPG. World of Warcraft: Warlords of Draenor, peta po redu ekspanzija za ovaj MMORPG, na naše računare tako stiže 13. novembra ove godine, a vrijedi podsjetiti i na to kako World of Warcraft u novembru slavi i svoj deseti rođendan.

1/1

Naravno, nova WoW ekspanzija ne bi bila to što jeste bez pratećeg epskog cinematic trailera, a Blizzard je ovaj put nadmašio sam sebe - skoro pet minuta vrhunske CGI animacije i bombastičnog orkestralnog soundtracka će vas na najbolji mogući način upoznati sa pričom Warlods of Draenora i nekim od centralnih likova nove ekspanzije, uključujući i dobro poznatog warlocka Gul Dana, kao i jednog od najpoznatijih orkovskih ratnika, Garrosha Hellscreama.

I, kao i uvijek, garantujemo vam da ćete u novom Blizzardovom cinematic traileru uživati neovisno od toga da li ste ljubitelj njihovih igara ili ste baš u proteklih nekoliko mjeseci otkazali pretplatu na WoW i tako ga "osudili" na "tek" 6,8 miliona pretplatnika.

Također, za sve one koji se godinama pitaju kada će Blizzard konačno snimiti punokrvni film koji bi mogao parirati njihovim cinematic trailerima, tu su i dobre vijesti iz holivudskog studija Legendary Pictures - Warcraft film u kina stiže 11. marta 2016., a za režiju je zadužen Duncan Jones, kojem možemo zahvaliti za fenomenalni Moon i više nego solidni Source Code.