Prestigio je najavio novi napredni telefon - Prestigio MultiPhone 5508 DUO. Njegova glavna karakteristika je procesor sa osam jezgri, što jasno ukazuje da i Prestigio želi na tržište flagship telefona, čime se utvrđuje tržišna pozicija.

MultiPhone 5508 DUO baziran je na MediaTek čipu oznake MT6592, koji je opet baziran ARM Cortex A7 arhitekturi. Radni takt procesora je 1,7 GHz, uz Mali 450 MP4 GPU. 1 GB RAM memorije i 16 GB flash memorije proširive microSD karticama zaokružuju hardverske specifikacije.

Glavna kamera posjeduje čip rezolucije 13 MP, što je vrhunac Prestigio ponude. Sve ovo zapakovano je u 5 inčno kućište sa OGS DragonTrail laminacijom stakla koje štiti 720p IPS ekran. Telefon će se isporučivati sa zadnjom maskom, ali će mnogi poželjeti koristit telefon bez nje jer kućište telefona na svom najdebljem dijelu ima svega 8,3 milimetra.

Na kraju, Prestigio je ovaj telefon opremio Androidom 4.4 (KitKat), bez mnogo intervencija na interfejsu, ali uz dosta već instaliranih aplikacija: MultiCloud, OfficeSuite Pro, Prestigio eReader, Navitel Navigator, McAfee Antivirus i nedavno predstavljeni Prestigio MultiStore.

“Telefon nudi zapanjujuće performanse zahvaljujući osmo-jezgrenom procesoru koji s lakoćom obavlja sve zadatke, i pri tome pametno raspoređuje i štedi raspoloživu energiju. Igranje igrica postaje super uzbudljivo. Fantastični 5’’ HD ekran upotpunjava sliku prestižnog proizvoda koji zaista oduševljava, kako izvedbom tako i bezvremenskim dizajnom. Jednostavno se radi o odličnom telefonu najviše klase.’’ Izjavio je Yuri Antoshkin, Generalni direktor Prestigio-a za EMEA regiju, na predstavljanju novog MultiPhone 5508 DUO uređaja.

Prestigio MultiPhone 5508 DUO će na našem tržištu biti dostupan već krajem augusta.

 

1/1