I Sony zakrivljeni TV za utrku ima

Za sve one kojima obični 4K televizor nije dovoljan, tu su i sve brojniji "zakrivljeni" 4K televizori, kojima se krajem prošle sedmice pridružio i prvi Sonyjev model sa zakrivljenim ekranom.

Televizor nosi naziv S90, a biće dostupan u dva modela, koji će se razlikovati tek u veličini dijagonale - onaj manji će nuditi dijagonalu od 65 inča, dok će veći model krasiti ekran dijagonale 75 inča. Kada je riječ o njihovoj najbitnijoj karakteristici, ekrani S90 televizora će biti nešto manje zakrivljeni u odnosu na konkurentske modele iz Samsunga i LG-a, kako bi ponudili nešto bolje i ugodnije iskustvo gledanja.

Naravno, obzirom da je riječ o Sonyjevim televizorima, tu su i za njih standardne tehnologije: UltraHD Triluminos ekran sa "X-tended dynamic range" tehnologijom koja se brine za bolji prikaz crne boje, aktivni 3D, napredni upscaling, kao i zvučnici "pod uglom", zajedno sa subwooferima koji se brinu za 4.2 zvuk. Također, tu su i dodatne sitnice koje bi mogle zabaviti novopečene vlasnike Sonyjevog prvog zakrivljenog TV-a, poput mogućnosti korištenja Twittera i dijeljenja slika sa prijateljima putem socijalnih mreža.

S90 televizori su za sada dostupni isključivo u Kini, gdje koštaju oko 5.300 USD (65-inčni model), odnosno 8.110 USD (75-inčni model). Datum izlaska za zapadno tržište još uvijek nije poznat.

1/1