Glavni producent i direktor razvoja Mass Effect serijala i jedan od najodgovornijih za katastrofu zvanu "zadnja dva sata Mass Effecta 3", Casey Hudson, otišao je iz Biowarea, uz riječi: "Napravit ću prijeko potrebnu pauzu, skontati šta zaista želim raditi u sljedećoj fazi svog života i na kraju se upustiti u nove izazove".

Hudson je u legendarnom razvojnom timu proveo skoro 16 godina i osim na svima dragom SF RPG-u Mass Effectu radio je kao direktor razvoja Star Wars: Knights of the Old Republica. Ako niste igrali dotični RPG iz 2003. godine, nemojte čekati ni sekunde – kakvim god hitovima se bavite trenutno, sve su šanse da nijedan nije ni do koljena fantastičnom KOTOR-u.

Historija nas je naučila da ovakvi potezi koji stižu u osjetljivo vrijeme za razvojni tim (usred razvoja Mass Effecta 4 i prije predstavljanja sasvim nove igre) ne slute na dobro. Ne bismo se začudili da novi dio Mass Effecta bude zasnovan na korjenito drugačijem konceptu (recimo, da bude nešto slično MMO-u) ili da tematski bude previše različit od ostatka serijala.

1/1