Assassin's Creed 4.5: Templar's Creed

Nedugo nakon što su na Internetu osvanule prve slike iz trailera za novi, još uvijek nenajavljeni Assassin's Creed, oglasio se i Ubisoft, te potvrdio ono što se ionako odavno očekivalo - PS3 i X360 će i ove godine dobiti svoju dozu Assassin's Creeda.

Igra nosi podnaslov Rogue i predstavlja najnoviji nastavak popularne franšize za PlayStation 3 i Xbox 360 platforme, na kojima će se pojaviti već 11. novembra ove godine. No, za razliku od prvog next-gen Assassin's Creeda, poznatijeg po podnaslovu Unity, Assassin's Creed: Rogue će se fokusirati na pomorske sukobe i još će nas jednom odvesti u New York iz 18. stoljeća.

Glavnu ulogu u igri će ovaj put preuzeti Templar Shay Patrick Cormac kojem će cilj biti lov na Assassine, a osim New Yorka, u igri ćemo imati priliku istražiti i sjeverni dio Atlantika, kao i Appalachian River Valley područje u Sjevernoj Americi.

1/1

U galeriji iznad možete pronaći i prve screenshotove iz igre, a u nastavku vam donosimo i premijerni cinematic trailer. A ukoliko vas zanima koji od milion Ubisoftovih studija radi na igri, vjerovatno ste već pogodili barem neke od njih - Rogue udruženim snagama razvijaju Ubisoft Sofia, Ubisoft Singapore, Montreal, Quebec, Chengdu, Milan i Bucharest.

Podsjećamo, ovo je drugi Assassin's Creed koji ćemo zaigrati ove godine - pored Roguea, tu je i Assassin's Creed: Unity, koji stiže na PC, PlayStation 4 i Xbox One nešto ranije - 28. oktobra.