Iznenađenje!

U pomalo iznenađujućem potezu, izdavačka kuća 2K Games je objavila kako će uskoro lansirati originalni Bioshock u verziji za Appleove mobilne platforme.

Sedam godina nakon što je ugledao svjetlo dana na PC-u, PlayStationu 3 i Xboxu 360, Bioshock ćete konačno moći zaigrati i na svom iPhoneu/iPadu - kontrole su navodno prilagođene ekranima osjetljivim na dodir (osim njih, tu je i podrška za iPhone game kontrolere), a iz 2K Gamesa su izjavili kako će igra biti pošteđena bilo kakvih mikrotransakcija.

Prvi utisci stranih novinara koji su imali priliku isprobati igru su uglavnom pozitivni - ako zanemarimo očekivano nezgrapne kontrole (ko se normalan još voli igrati sa virtuelnim analognim stickovima i tipkama?), izgleda kako je u procesu prelaska na ekrane telefona i tableta Bioshock izgubio tek poneki napredniji grafički efekat i detaljima bogatije teksture.

Cijena i datum početka prodaje još uvijek nisu poznati, ali su iz 2K Gamesa objavili kako će Bioshock moći zaigrati svi vlasnici iPad 4, iPad Air i druge generacije iPad Mini tableta, kao i vlasnici iPhone 5, iPhone 5S i iPhone 5C telefona.

1/1