Nakon mobilnih verzija, Shazam skače i na Mac računare.

Servis za prepoznavanje i otkrivanje muzike, Shazam, apsolutno je osvojio mobilne operativne sisteme, gdje vlasnici Android, iOS i Windows Phone uređaja imaju mogućnost u samo dva klika saznati naziv pjesme koja se čuje iz zvučnika. Međutim, sada je vrijeme za novu ofanzivu, te je Shazam sada došao i na Mac računare, što je prvi izlet Shazama u ne-mobilne vode.

Baš kao i mobilna verzija aplikacije, Shazam nudi identične alate namijenje otkrivanju te nepoznate indie pjesme ili catchy ljetnog hita, ali na kompjuterskoj verziji, Shazam se može vrtiti u pozadini i konstantno vršiti "skeniranje", ako mu to dozvolite. Naravno, putem ikone na menu traci možete i ručno pokrenuti Shazam i vidjeti historijat svojih pretraga, a ne treba zaboraviti da baš kao i mobilne verzije, i Mac verzija nudi prepoznavanje TV serija koje gledate.

Na kraju, treba spomenuti da će Shazam postati integralni dio Siri servisa nekad na jesen, pa se čini da Apple dobija ekskluzivno pravo na brzo i jednostavno otkrivanje novih muzičkih opsesija.

1/1