Krajem prošle sedmice, Asus je predstavio nekoliko novih članova svoje Strix porodice uređaja namijenjenih igračima. Tačnije, predstavljeni su novi headset, tastatura, optički miš i dvije podloge za miševe, koji na tržište stižu nedugo nakon nedavno lansiranih Strix Pro gaming headseta i Strix R9 280 i GTX 780 grafičkih kartica.

Prvi od novonajavljenih uređaja je Strix DSP headset, kojeg krase 60mm neodymium-magnet zvučnici i 130mm heksagonalne školjke za uši, kao i podrška za 7.1 zvuk, a koji će se sa računarom povezivati na plug'n'play principu, te neće zahtijevati posebne drajvere.

Što se tiče nove Strix tastature, Strix Tactic Pro igračima nudi 13 macro tipki, mogućnost mijenjanja funkcija F1-F8 tipki i njihovog pretvaranja u dodatne macro tipke, kao i posebna tipka za snimanje macro komandi. Osim toga, tu je i N-Key Rollover (NKRO) tehnologija koja se brine za registrovanje svih pritisnutih tipki, neovisno od toga koliko ste ih istovremeno pritisnuli.

I na kraju, tu su i Strix Claw gaming miš, namijenjen ljubiteljima FPS igara sa svojim 5000 DPI senzorom, te Strix Glide Control i Strix Glide Speed podloge za miševe.

Cijene i datum početka prodaje novog Strix hardvera za sada nisu poznati.

1/1