Pedometar, otpornost na vodu, vibracija, alarm, otključavanje telefona - sve to za samo 13 dolara.

OK, ovo je za rubriku „vjerovali ili ne“! Kineski Xiaomi je pored svog novog flagshipa predstavio i pametnu narukvicu, Mi Band, a koja nudi mnoštvo interesantnih funkcija. Pored toga što dolazi u zanimljivim bojama, narukvica ima cijenu od samo 13$, a za to ćete dobiti pedometar koji mjeri vaše hodanje ili trčanje, senzor za mjerenje sna i vašeg okretanja tokom istraživanja najdubljih dijelova vaše podsvijesti, kao i vibracijsku funkciju i alarm za buđenje koji će prekinuti vaš san baš onda kada treba.

Pored toga, uređaj je otporan na vodu, a baterija bi trebala trajati i do 30 dana, što bi bez ikakvog problema trebalo pomesti konkurenciju, koja obično nudi tek 7 do 10 dana aktivnog rada. Pored toga, ako kojim slučajem namjeravate kupiti neki Xiaomi uređaj, narukvica se računa i kao način otključavanja telefona – samo ga približite narukvici i uređaj će se otključati.

Naravno, očekujemo da će se narukvice prodati brzinom svjetlosti, ali nećemo lagati kada kažemo da a) i mi želimo jednu; te b) ako Xiaomi omogući da narukvica radi sa svim Android uređajima, to će biti fenomenalan poslovni potez.

1/1