Da, znamo da je bizarno i besmisleno, ali - neko je našao način kako da to izvede, a da pri tome sve čujete kristalno jasno.

Ako ste se ikad pitali da li je moguće nositi slušalice preko vaše dukserice, ekipa kompanije Betabrand ima rješenje za vas. Naime, njihova Audio Engineer jakna nudi upravo to – slušanje muzike i nosanje vaših velikih slušalica preko kapuljače – a sve zahvaljujući posebnoj „akustički transparentnoj“ tkanini koja omogućava propuštanje zvuka, ali koja će vas i dalje štititi od kiše, vjetra i hladnoće. Ako ne vjerujete, pogledajte video:

 

Cijena ovog uspješnog crowdfunded projekta će se kretati od 142$ za početni model, uključujući i rupe za kablove i dijagram kako da čitav sistem namjestite za ugodno i optimalno slušanje kroz svoju kapuljaču. Iz kompanije ističu da je jakna namijenjena DJ-evima koji rade dokasno napolju, ili producentima koji vole da se kriju ispod kapuljača u kreativnim momentima. Ipak, i njima je jasno da je ideja pomalo šašava, ali ako vam ne smeta da se ljudi ibrete na ulici da li ste poludjeli ili ne – sada znate da možete slušati muziku i kroz kapuljaču.

1/1