Dragon Age: Inquisition stiže 21. novembra, a Battlefield Hardline tek iduće godine

Pomalo iznenađujuće, EA je objavio kako će najnoviji nastavci Battlefielda i Dragon Agea stići nešto kasnije nego je to prvobitno bilo najavljeno.

Naime, Battlefield Hardline, čiji izlazak je bio najavljen za 21. oktobar ove godine, je odgođen za 2015. Kako je u svom obraćanju fanovima na zvaničnom Battlefield blogu izjavio Karl Magnus Troedsson, zamjenik predsjednika DICE-a, studio Visceral Games je slušao primjedbe igrača koji su zaigrali betu Hardlinea: "Feedback nas je inspirisao da počnemo razmišljati o drugim mogućim novitetima koje bi mogli ubaciti u Hardline i tako dodatno poboljšati igru. I što smo više razmišljali o tim idejama, to smo bili sigurniji da ih želimo ubaciti u igru koju ćete igrati. Ali, naišli smo na jedan problem - trebalo nam je više vremena."

Poseban fokus u idućim mjesecima razvoja će biti posvećen multiplayer inovacijama, ali Visceral navodno neće zapostaviti ni singleplayer dio igre.

Battlefield Hardline je najavljen za PC, PlayStation 3 i PlayStation 4, kao i za Xbox One i Xbox 360. Naše prve utiske iz bete možete pogledati u 36. epizodi Terminala 26.

Sa druge strane, nedugo nakon objave posljednjeg gameplay videa, EA je odgodio i Dragon Age: Inquisition. Izlazak Inqusitiona je tako pomjeren sa 7. oktobra na 21. novembar ove godine, a iz Electronic Artsa su izjavili kako će dodatno vrijeme biti, između ostalog, iskorišteno za "poliranje iskustva" i "pojačavanje emocionalnih učinaka odluka igračevog heroja".

1/1