Eksploatirajte radnike i pripremite se za novo Svjetsko prvenstvo u fudbalu

I dok čekate najnoviji nastavak popularne Civilizacije (do čijeg izlaska je ostalo svega tri mjeseca!), zašto ne bi još malo zaigrali Civilization V? Pogotovo ukoliko u svojim strategijama na poteze volite zanimljive modove i malo satire.

Naime, na Steam Workshopu je nedavno osvanuo prilično neobičan mod za peti nastavak kultnog TBS serijala - FIFA World Cup Host Resolution igračima omogućava da se i sami okušaju u ulozi zemlje domaćina idućeg Svjetskog prvenstva. Kako kaže kreator moda, Steph Caskenette: "Do sada smo imali na desetke FIFA igara. Na desetke. Ali, svaka od njih je uporno ignorisala svemoguću FIFA organizaciju u svom gameplayu. Nijedna od njih nije prikazala skandale, obilno bogatstvo, kontroverzne opaske. Bavile su se samo fudbalom. Ali, to nije dovoljno. To nije FIFA."

Inspirisan brojnim skandalima koji prate svjetsku fudbalsku organizaciju (i posebno izborom Katara kao zemlje domaćina za prvenstvo 2022.), gameplay FIFA World Cup Host Resolution moda se fokusira na izgradnju infrastrukture za Svjetsko prvenstvo, te eksploataciji Migrant Worker jedinice, koju možete isključivo kupiti po cijeni upola nižoj u odnosu na klasične radnike, a koja može dugo raditi bez ikakve vode i hrane. Također, obzirom da su im pasoši i plate kod vas, čak i ukoliko odu predaleko od vaše teritorije, neće dugo izdržati zbog "vrućine i bezbroj drugih nevolja i ugroženih ljudskih prava".

Za isprobavanje moda je neophodno posjedovati peti nastavak Civilizacije, kao i njenu Brave New World ekspanziju.

 

1/1