Nova verzija Xarinog programa za grafički dizajn i obradu fotografija prije svega donosi integrisan PhotoLooks Photoshop plugin za primjenjivanje naprednih svjetlosnih efekata, koji se inače prodaje u okviru odvojenog Magic Bullet Looksa od 400 dolara. Dalje, Enhance by Color vam daje mogućnost korigovanja i primjenjivanja filtera samo na one dijelove fotografije koji sadrže određenu boju (koju ste prethodno selektovali klikom na dio slike – recimo, na plavo nebo).

Autori su se također potrudili da početnicima omoguće lagano ubacivanje vektorske grafike u projekat, odnosno popularnih objekata kao što su razne strelice, stripovski okviri za tekst i slično – radi se o svojevrsnom interaktivnom clipartu kojeg je moguće editovati, savijati i uvrtati. U slučaju, da vam izbor objekata nije dovoljno veliki, Xara je obećala da će on rasti sa novim verzijama programa.

Kao i uvijek, predlažemo da pogledate galeriju reprezentativnih radova napravljenih pomoću Photo & Graphic Designera – jedan imate na priloženoj slici – pa ukoliko vam treba uvjeravanje u to koliko je program koristan, bit ćete zadovoljni prikazanim.

Xara Photo & Graphic Designer 10 košta 70 eura, a probnu verziju možete skinuti odavde.

1/1