Konačno dostupne raznolikije AI ličnosti

Ukoliko ste poslušali naš savjet i kupili odlični old-school RPG Divinity: Original Sin, vjerovatno ste već zapazili kako ga ekipa iz Larian Studiosa redovno popravlja sa brojnim patchevima, od kojih je jedan nedavno u igru donio i neke bitne novitete - nove i raznolikije "AI ličnosti".

Naime, u igri kreirate dva glavna lika koja ćete voditi kroz cijelu Original Sin avanturu, a dotični likovi će često imati mogućnost da izraze neslaganje sa odlukama onog drugog u dijalozima, prilikom čega ste do sada u igri imali tek nekoliko opcija. Prva je bila da ih roleplayate i ponekad se "prepirete sami sa sobom", dok je druga bila aktiviranje neke od bazičnih AI ličnosti, koje su birale ili random odgovore u dijalozima, ili bi se uvijek slagale sa vašim odlukama.

No, sa najnovijim patchom, prilikom kreiranja lika imate ponuđene i neke nove AI ličnosti koje će automatski donositi odluke u dijalozima, a patch je omogućio igračima i da na Steam Workshopu objave Original Sin modove koje su sami kreirali u Divinity Engine Toolkitu.

1/1