Slušalice sa 1080p kamerom i 6 mikrofona. I podrškom za video livestreaming.

Kompanija SoundSight Mobile najavila je SoundSight Headpohones, bežične slušalice koje se iz konkurencije izdvajaju sa nekoliko nesvakidašnjih opcija.

Naime, SoundSight slušalice dolaze sa integrisanom 1080p kamerom i 6 mikrofona, a tu su i akcelerometar i podrška za glasovne kontrole - i sve to kako bi korisnici slušalica mogli snimati video iz vlastite perspektive, ali i raditi video livestreaming. Osim toga, SoundSight Headphones će nuditi i podršku za posebnu Android i iOS aplikaciju, koja će korisnicima omogućiti da na snimljeni video ubace i neke druge audio snimke ili aktiviraju neki od dostupnih video filtera.

Kako kažu iz kompanije SoundSight, njihove slušalice bi zahvaljujući 400 mAh bateriji trebale izdržati do 4 sata video livestreaminga, odnosno do 18 sati slušanja muzike uz uključeno poništavanje pozadinske buke.

SoundSight Headphones se na tržištu očekuju na proljeće 2015. po cijeni od 500 USD, a ukoliko ih odlučite naručiti odmah danas, proći ćete nešto jeftinije i platiti ih 350 USD.

1/1