Osvježenje za buduće Chrome OS verzije?

Chromebook uređaji uobičajeno su ispodprosječni (laptop) uređaji kada su u pitanju performanse, međutim Acer kao jedan od pinonira na ovom tržištu, nudi i jedno iznenađenje. Njihov novi Chromebook C720 laptop biće prvi Chromebook uređaj sa četvrtom generacijom Intel Core i3 procesora (Haswell), čime će donijeti značajno unaprijeđenje performansi u ovu liniju uređaja.

Dok konkurencija uglavnom svoje modele bazira na ARM, Atom i Celeron rješenjima, Acer se odlučio da C720 Chrombook osnaži sa Intel Core i3-4005U na maksimalnih 1,7GHz. Ostatak specifikacija je manje-više ne promijenjen i u skladu sa ostalim Chromebook modelima, pa su tu 11,6-inčni ekran sa 1366 x 768 piksela rezolucije, 2 ili 4 GB RAM-a, te 32 GB interne memorije. Integrisani Intel HD 4400 GPU će biti zadužen za prikaz grafike, uz USB 3.0, Wi-Fi i Bluetooth povezivanje.

Ovakav upgrade po cijeni od 350 dolara za model sa 2 GB RAM-a i 380 dolara za model sa 4 GB ,možda zvuči i nepotrebno kada su u pitanju ovi uređaji, ali obzirom na činjenicu da je Google na svojoj posljednjoj I/O konferenciji najavio da će budući Chrome OS biti u mogućnosti pokretati Android aplikacije, sve ovo postaje mnogo prihvatljivije.

1/1