Postavljanje osnove za Tizen Store?

Nakon što je dobio „ po prstima“ od strane Googlea zbog konstantnog pravljenja paralelnih aplikacija i usluga sa onima koje nudi Google, Samsung je morao malo „smanjiti doživljaj“ i vratiti se na dobro utabani Android put. Međutim, gomila Samsung aplikacija se ipak ne može tek tako odbaciti, tako da je Samsung iste sabrao zajedno i predstavio u re-brendiranoj prodavnici imena „Galaxy Apps“, a koja cilja da ponudi „ekskluzivne i specijalne Galaxy aplikacije“.

Iste su namijenjene ispunjenju specijalnih funkcija poput multi-window opcije ili povezivanja na Home Appliance mrežu, kao i za korištenje hardverskih dodataka poput S-Pen olovke. Pored toga, funkcija ovih aplikacija je i jačanje tržišne pozicije. S obzirom da je protekli kvartal prošao dosta loše za Samsung, a za šta se krivi nedostatak „softverske dimenzije“, Samsung se pokušava malo odmaći sa aspekta cijene i pokušati Apple-pristup sa fokusom na softver.

Ipak, s obzirom da mu je Google Play najveći konkurent, Galaxy Apps Store nema baš previše čemu da se nada u tom aspektu – ali kao budući Tizen Store bi itekako mogao biti važan.

1/1