Ako do sada niste pratili glasine i nagađanja o izgledu novog iPhone 6 uređaja, evo nekih detalja koji su procurili u javnost, a koji bi do sada mogli otkriti najviše pojedinosti o ovome Appleovom telefonu, bar što se tiče njegovog dizajna. Naime, proizvođač zaštitnih oklopa za telefone - Spigen, poznat i po drugim brojnim procurjelim dizajnima, objavio je na Amazonu ponudu iPhone 6 oklopa dostupnih za prednarudžbe.

Oklopi različitog dizajna i boja, prikazani su na modelu-imitaciji iPhonea 6, a sudeći prema njegovom izgledu, brojne dosadašnje glasine o dizajnu novog iPhonea, prilično su bliske onome što se pisalo. Prije svega, tu je zaobljeni dizajn koji podsjeća na iPod ili iPad uređaje, Power dugme sa desne strane, razdvojena Volume dugmad i Mute sa lijeve strane, a naravno, prisutan je i Touch ID prsten. Zvučnik je pomalo sakriven, ali može se naslutiti da je na istom mjestu sa donje strane kao kod prethodnika.

Sa fotografija bi se moglo reći i da će novi iPhone dolaziti u tri boje kao i 5S model, te da će biti mnogo tanji, što govori još jedan post na Spigen Google+ profilu - iPhone 6 bi se u stvari mogao zvati i iPhone Air. Pored svega, opisi za oklope otkrivaju da će isti biti dostupni za modele uređaja od 4,7 i 5,5-inča, baš kao što se i govorilo da će novi iPhone biti dostupan u verzijama sa dvije različite dijagonale ekrana. Prikazani oklopi će biti dostupni od 30. septembra.

1/1