Nakon što su na tržište lansirali svoj G Watch pametni sat, iz LG-a su najavili još jedan uređaj iz kategorije nosive tehnologije. Međutim, ovaj put je riječ o nešto drugačijem uređaju u odnosu na klasične pametne satove i fitnes narukvice - LG KizON je narukvica namijenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta, a koja njihovim roditeljima omogućava da ih jednostavno prate.

KizON koristi GPS i WiFi kako bi roditeljima omogućila da u svakom trenutku, korištenjem svog naprednog telefona, provjere gdje su im djeca. Osim toga, na samoj narukvici su smješteni zvučnik i mikrofon, kao i jedna tipka koja aktivira One Step Direct Call opciju, odnosno telefonski poziv na predodređeni broj. Spomenuta tipka će poslužiti i za odgovaranje na nadolazeće pozive, a ukoliko je dijete ne pritisne u roku od 10 sekundi i tako odgovori na poziv KizON će automatski uspostaviti telefonsku vezu sa roditeljem.

Hardverske specifikacije KizON narukvice uključuju 64MB RAM memorije, 400 mAh bateriju koja će obezbijediti do 36 sati autonomije, kao i podršku za 2G i 3G mreže.

LG KizON na tržište Južne Koreje stiže 10. jula, dok se na američkom i evropskom tržištu očekuje do kraja godine.

1/1